آموزش ثبت دامنه رایگان
چرا باید دامنه را ثبت کنیم؟
قبل از اینکه درباره ثبت دامنه رایگان و آموزش آن صحبت کنیم. توضیح مختصری درباره هاست و دامنه خواهیم داد.
هاست: به فضایی گفته میشود که کدها و داده های سایت برروی آن قرار دارند. از این فضا برای تبادل داده ها استفاده میشود و همچنین امکاناتی از قبیل ارسال و دریافت ایمیل را فراهم میکند. برای اطلاعات بیشتر درباره هاست میتوانید در مورد هاست چه می دانید؟ را مطالعه بفرمایید.
دامنه: به نامی گفته میشود که دسترسی به سایت از طریق آن امکان پذیر خواهد بود.
زمانی که شما برای سایت خود دامنه و هاست را تهیه کردید. حال باید کاری انجام بدهید تا زمانیکه کاربر نام دامنه شما را در مرورگر وارد کرد. بتواند به سرور سایت شما دسترسی داشته باشد و با آن کار کند. در غیر اینصورت برای دسترسی به سایت شما باید IP سایت را که یک مقدار عددی است. و یادآوری آن بسیار کار مشکلی است واردکند.
پس باید هاست و دامنه را به یکدیگر متصل کنیم. DNS نام سیستمی است که این اتصال را برقرار میکند.
نکته ای که از مطالب بالا نیز میتوان آن را برداشت کرد. این است که دامنه هر سایت باید منحصر به فرد باشد. در نتیجه هر شخصی که دامنه سایت خود را مشخص میکند باید آنرا ثبت کند. تا شخص دیگری همان دامنه را برای سایت خود انتخاب نکند.
دامنه ها پسوند های مختلفی دارند که بنا به نوع فعالیت و نیاز شما انتخاب میشوند. ما در این مطلب درباره پسوندهای دات کام و دات آی آر صحبت خواهیم کرد.
تعریف دامنه ir و com
دامنه com
مخفف کلمه commercial به معنی تجاری است.
در ابتدا فقط سایت های تجاری از این دامنه استفاده میکردند. اما پس از مدتی این دامنه برای هر نوع سایتی آزاد شد.
دامنه ir
مخفف کلمه iran به معنی ایران است. که به آن دامنه ملی نیز میگویند. تقریبا همه کشور های دنیا دامنه ملی دارند.
توجه داشته باشید زمانی که میگوییم این دامنه ملی است به این معنی نیست که فقط کاربران ایرانی میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. بلکه از هر جای دنیا میتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
تفاوت دامنه ir. و com.
- هزینه دامنه ir. کمتر از com. است.
- زمانی که میخواهید پسوند دامنه شما .com باشد. چون این پسوند بین المللی است برای انتخاب اسم خود درحقیقت دارید با تمام افراد جهان رقابت میکنید. در نتیجه احتمال اینکه اسم انتخابی شما توسط فرد دیگری انتخاب شده باشد خیلی بیشتر است.
- زمانیکه میخواهید سایت خودتان را با دامنه ir ثبت کنید. باید در پایگاه اطلاعاتی ایرنیک ثبت نام کنید. که یک نوع ثبت احوال برای دامنه ملی است و از آنجایی که تمام اطلاعات صاحب دامنه در یک پایگاه رسمی به ثبت میرسد. در نتیجه اعتماد افراد برای دامنه های های ملی بیشتر میشود.
- متاسفانه به دلیل تحریم هایی که روی ما اعمال شده است دیگر گوگل کار تبلیغاتش را با دامنه ملی ir انجام نمیدهد. پس اگر هدف از سایت شما به شکلی است که به تبلیغات در گوگل نیاز دارید. حتما این موضوع را به خاطر داشته باشید.
ثبت دامنه رایگان
دامنه رایگان هیچ تضمینی ندارد که پایدار باشد. و تنها برای تست مورد استفاده قرار میگیرند. این دامنه ها نیز اعتبار چندانی ندارند و ممکن است افراد دیگر نیز آنرا ثبت کنند. یکی از سایت هایی که در آن میتوانید به صورت رایگان ثبت دامنه کنید سایت freenom.com است.
آموزش ثبت دامنه رایگان
برای ثبت دامنه رایگان میتوانید به سایت freenom.com مراجعه کنید. که با استفاده از این سایت، دامنه با پسوندهای متفاوتی را میتوانید انتخاب و ثبت نمایید.
برای ثبت دامنه رایگان در این سایت به آدرس گفته شده مراجعه کنید. سپس در قسمت use social sign in از طریق gmail خود ثبت نام کنید.و وارد حساب کاربری خود شوید.
در کادر آبی بالای صفخه نام دامنه مورد نظر خود را واردکنید. سپسcheck availability رابزنید. دامنه هایی که میتوانید با این نام ثبت کنید. نمایش داده میشوند. یکی را انتخاب و دکمه get it now را بزنید. سپس دکمه checkout بالای جدول را بزنید.
سپس وارد صفحه ای میشوید که دو گزینه دارد. گزینه forward the domain برای انتقال آدرس سایت خود به آدرس دیگری است. اگراز گزینه use dns استفاده میکنید. (که بهتر است از همین گزینه استفاده کنید.) موارد بعدی را با توجه به پنل هاست خود باید پرکنید. و مدت زمان درخواستی اعتبار سایت خود را نیز می زنید. و ادامه میدهید. در صفحه بعدی نیازی به زدن اصلاعات نیست. فقط تیک آخر را میزنید و ادامه میدهید. اگر تا این مرحله پیش رفتید. یعنی دامنه شما ثبت شده است. در پنل سایت اصلی تون باید فوروارد خود را ثبت کنید. یا اگر از گزینه دوم استفاده کردید در هاست خود دامنه را ست کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ثبت دامنه رایگان و غیررایگان با هاست یار همراه باشید.
هم چنین با خرید هاست از تیم هاست یار می توانید از کد تخفیف زیر نیز بهره مند شوید :
کد تخفیف : H-1399-(%7)